MenuSportklassen

Als je graag sport, met veel sporten- en sportonderdelen kennis wil maken, een brede belangstelling hebt voor alles wat met sporten te maken heeft en graag met je klasgenoten op een leuke sportieve- en sociale manier sportieve activiteiten wil ondernemen dan is de Sportklas van het Sint-Joriscollege echt iets voor jou.


Wat is de sportklas
De sportklas is een 1e of 2e klas die naast de 3 reguliere uren lichamelijke opvoeding een extra uur lichamelijk opvoeding in de week heeft. Het zogenaamde sportklasuur.

Daarnaast heb je gemiddeld 1x per maand een uitdagende sportclinic binnen – of vaak ook buiten school. In de 3e klas heb je geen extra uur lichamelijke opvoeding maar wel door het jaar heen nog uitdagendere en sportievere clinics.


Doel van de sportklas en voor wie
Bij de sportklas is het doel om je sportieve kennis en vaardigheden op een leuke – veilige – uitdagende en zinvolle manier te verbeteren en te vergroten. Iedereen die graag sportief bezig is maar ook wil leren over (nieuwe) sporten, iedereen die enthousiast is, iedereen die inzet wil tonen en vooral niet bang is om moe te worden te worden is welkom in de sportklas. Je hoeft dus absoluut niet goed in sport te zijn om in de sportklas te komen. Gemotiveerd zijn is het allerbelangrijkste.


Wat is de opzet van de sportklas
Als je deelneemt aan het sportklasproject in leerjaar 1 en leerjaar 2 heb je 1 uur extra lichamelijke opvoeding per week. Om de 3 tot 4 lessen komt er een andere sport aan bod. Zo maak je in hele korte tijd met heel veel verschillende sporten kennis. Daarnaast heb je gemiddeld 1 keer per maand een sportclinic binnen, maar vooral ook buiten de school. Denk hierbij aan skiën, waterskiën, taibo, tennis, muurklimmen, schermen, boksen, dans enz. In de derde klas heb je geen extra uur lichamelijke opvoeding, maar wel super leuke sportklasactiviteiten. Daarnaast sluiten we elk jaar af met een grandioze eindactiviteit. Zo gaan we met de 3e jaars sportklasleerlingen bijvoorbeeld een hele dag naar de Ardennen of naar het strand.


Aansluiting bovenbouw
Een vervolg op de sportklassen is om te kiezen voor het schoolexamenvak LO2 op de MAVO en voor Bewegen Sport & Maatschappij (BSM) op de HAVO en/of het VWO. Wat je geleerd hebt in de onderbouw bij de sportklassen, is een prima voorbereiding op LO2 en BSM in de bovenbouw. Het volgen van LO2 en BSM geeft een goede voorbereiding op opleidingen als Fontys Sporthogeschool, CIOS, fysiotherapie, bewegingswetenschappen enz.


Kosten
De kosten voor deelname aan het project Sportklas bedragen € 195,- per schooljaar. Daaruit worden alle extra sportklaslesuren en alle activiteiten betaald.


Indruk opdoen?
De sportklas heeft een eigen Facebook pagina: Sportklas Sint-Joriscollege. Regelmatig worden daar foto’s van de activiteiten geplaatst. Houdt dit in de gaten en wie weet kom je een bekende tegen.

Ook zijn we te volgen via Instagram: sportklassintjoriscollege
https://pcsintjoris.mwp.nl/Portals/0/sintjoris/Fotos/facebook.pnghttps://lh3.ggpht.com/vFpQP39LB60dli3n-rJnVvTM07dsvIzxrCL5xMiy1V4GV4unC1ifXkUExQ4N-DBCKwI=w300


Aanmeldingen
Als je je wilt aanmelden voor de sportklas kan dit tijdens de officiële aanmelding voor brugklasleerlingen op het Sint-Joriscollege. 2e en 3e jaars leerlingen kunnen contact opnemen met de sportklascoördinator.


Meer informatie
Als u nog vragen heeft en/of graag meer informatie wenst over de sportklas kunt u contact opnemen met de sportklascoördinator dhr. Garenfeld. E-mail:
sportklas@sghetplein.nl of via het algemene telefoonnummer van het Sint-Joriscollege: 040-2116090


TERUG


Sint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl